Yılın Çevre Rüşvet Görüntüleri

TBMM MECLİSİ ÇEVRE KOMİSYONU,BALIK ÜRETİCİLERİ TARAFINDAN AĞIRLANDI
SONUNDA RESMİ OTOBÜSE TAM 125 KG.ÇİFTLİK BALIĞI YÜKLENDİ VE GÖRÜNTÜLENDİ.
SONRA NE OLDU ?
Bu konudaki dünkü yazım aşağıda. Sayın TBMM Çevre Araştırma komisyonunu istifaya davet etmiştim.
Gün boyu başta STAR TV VE EGE TV olmak üzere haber geçtiler. Hemen hemen tüm yazılı basın konuyu sayfalarına taşıdılar.
Bizim telefon,fax ve mail adresimize ileti yağdı. Cevap yetiştirmek için yakınlarımdan yardım aldım.
Yayınlanan resim ve haberlerde Bodrum çevreci guruplarımızın çok büyük katkılarının olduğunu söylemeliyim.
Ama bu haberleri hazırlama,görüntü leme ve BAŞTA DHA OLMAK ÜZERE,TÜM TÜRKİYE İLE PAYLAŞMA HUSUSUNDA ,DHA BODRUM
HABER MUHABİRİ SEVGİLİ YAŞAR ANTER VE ARKADAŞLARINI KUTLUYORUM.
BANA GÖRE "YAŞAR ANTER YILIN ÇEVRE ÖDÜLÜNÜ HAK ETMİŞTİR". İLGİLENENLERE DUYURALIM.
Gelelim TBMM Çevre araştırma komisyonu ne yaptı ? sorunuza.
Sayın Çevre komisyonu başkanı AKP Uşak Milletvekili Nuri USLU, basına ve tv lerede yansıyan açıklamasında " Benim resmi otobüsüme
yüklenen Balık Çiftliği Çipura'larından haberim yoktu. Şimdi bu Çipura çiftlik balıklarını hemen Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne
gönderiyorum " dedi. Bu açıklaması çevrecileri ve kamuoyunu rahatlatmadı. Tam tersine yeni sorular ortaya çıktı!
İzmir Milletvekili sayın Ahmet Ersin, EGE TV.ye yaptığı açıklamada "Bu konu rüşvet alma ve vermedir. Olay görüntüleri ile isbatlanmıştır.
TBMM Başkanlığına hemen soru önergesi vereceğim" dedi. Sayın Ahmet Ersin'le aynı konuda gün boyu telefonla görüştük.
Bir konuya açıklık getireyim !
Bu Çiftlik balıklarının TBMM resmi plakalı otobüsüne yüklendiğinden başkanın haberinin olmaması bize göre mümkün değil !
O zaman başkana sorarlar " YA RESMİ ARACA YÜKLENEN BALIK YERİNE ALLAH KORUSUN PATLAYICI OLSAYDI ?"
Açıklık getirmek zorunda olduğum, 3 milletvekilinin Balık yükleme işinden gerçekten haberdar olmadığıdır.
O milletvekilleri herhalde bu konuya detaylarıyla açıklık getirirler ? Ancak yemek, tekne v.s. üreticilerden yararlanmışlardı r.
TBMM ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKANININ KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI VAHİM BİR DURUM YARATTI !
Sayın Çevre komisyonu başkanının " BALIKLARI ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA GÖNDERİYORUM" demesi YAŞAM SAVUNUCULARININ
TEPKİLERİNE YOL AÇTI!
Kültür balıkları doğal olmayan bir şekilde AKVARYUM GİBİ KAFESLERDE,BALIK UNU, BAŞKA KATKI MADDELERİ VE HASTALIK KAPMAMALARI İÇİN
ANTİBİYOTİKLERLE BESLENMEKTE VE İLAÇ TAKVİYESİ YAPILMAKTADIR.
Doğal ortamda yetişen balıklardan farklıdırlar.
Doğal balıklar serbestçe denizleri dolaşmakta, her türlü besini almaktadırlar.
Ama Kültür balıklarının doğal beslenmesi kısıtlıdır.
Bundan böyle OMEGA 3 konusu da tartışmaya açılacaktır.
Sayın başkana sorum var !
Neden gelişmelerini daha tamamlamamış ÇOCUK ESİRGEME KURUMU TALİHSİZ YAVRULARINA DOĞAL BALIK DEĞİLDE,ÇİFTLİK BALIĞI GÖNDERDİNİZ ?
Madem TBMM Çevre komisyonu başkanısınız, ÜLKEMİZDE HER YIL 300.000 TON DOĞAL (HAMSİ VE SARDALYA DAHİL) BALIK 20-90 YKRŞ.BALIK UNU
FABRİKALARINA UN VE YAĞ YAPILMAK ÜZERE VERİLİYOR, SONRA UCUZ BALIK YEDİRECEĞİZ DİYE GÖTÜRÜLÜP KÜLTÜR BALIKLARINA YEDİRİLİYOR ?
NEDEN HALKA BU 300.000 TON BEDAVA FİATLA DOĞAL BALIK YEDİRİLMİYOR ?
Bakın bu tartışmaları yeni başlattık. Kimler bu ZİNCİRDEN PAY ALIYOR VE TEŞVİKLERDEN YARARLANIYOR?
Sayın TBMM Çevre komisyonu üyeleri, İzmir Milletvekilimiz Ahmet Ersin'in dediği gibi RÜŞVET OLARAK 125 KG.ÇİFTLİK BALIĞI RESMİ ARABALARINA
YÜKLEMİŞLERDİR. AYRICA BALIK ÇİFTLİĞİ SAHİPLERİ TARFINDAN AĞIRLANMIŞ,YEMEK YEDİRİLMİŞ, TEKNELERİNDE SEYAHAT ETMİŞLERDİR.
Ayrıca HEDİYE RÜŞVET BALIKLARININ, GIDA KONTROLÜ VE SAĞLIK BELGELERİ RAPORLARI TESLİM ANINDA VERİLMİŞMİDİR ?
Faturaların giriş ve çıkışı nasıl yapılmıştır?
Ne yazık ki bu gezilerde gemilere ben dahi(ısrar ettim en yüksek mülki amir alamam dedi) olmak üzere hiç bir ÇEVRECİ VE BALIK ÇİFTLİKLERE
MUHALİF GURUP ALINMAMIŞTIR.
Dün olduğu gibi bugün de aynen tekrarlıyorum. TBMM ÇEVRE KOMİSYONU KAMUOYUNDAN VE ÇEVRECİLERDEN ÖZÜR DİLEYEREK İSTİFAYA
DAVET EDİYORUM. BU YAPILMAZ İSE ÇAĞRIMIZI TEKRARLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.
TBMM SAYGIN VE CİDDİ BİR KURUMUMUZ OLUP, ANAYASADA BELİRTİLEN "TARAFSIZ " KALMAK DURUMUNDADIRLAR. BİZE GÖRE BU TARAFSIZLIK
UYGULANMAMIŞ VE RÜŞVET HARİCİNDE SUÇ İŞLENMİŞTİR.
Saygılarımla.
Ümit Bora / haberanaliz.net
http://cmo.org.tr/bashaber.php?id=2459