Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

7186 Mesaj 4060 Konu- Gönderen: 14846 Üye - Son üye: etdmvfstswll
Küresel Isınma ForumuKüresel Isınma ForumuTanışma ve Faaliyet Bölümüküresel ısınmaya ısınmayan arkadaşlarıma yürekten merhaba
Sayfa: [1] Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: küresel ısınmaya ısınmayan arkadaşlarıma yürekten merhaba (Okunma Sayısı 3617 defa)
H2O
Yeni üye

« : Ekim 04, 2009, 09:28:53 ÖÖ »

ben küresel ısınmayı bir nebze yavaşlatmak ve bu konuya dikkat çekmek adına kendime şimdiye kadar cep tlf almadım ve almamakta da kararlıyım. cep tlfnunu az kullanırım düşüncesiyle alan arkadaşlar enerji tüketiminin yanı sıra radyasyondn ve tlf üzerinde oluşan bakterilerden direk olarak etkilenmektedir.küresel ısınmayı da sağlığımız için yavaşlatmak istediğimize göre cep tlf kullanmayarak direk kendimizi ve dünyayı korumuş oluruz.düşüncelerinizi bekliyorum
kureselisinmakarsiti
Sahillerin Dostu
Genç Yönetici
Bilgili Üye

Lütfen imzama bakın

« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2009, 03:54:33 ÖS »

Merhabalar Dostum...

Ben de Cep telefonu kullanmamayı isterdim ama mecburiyetten kullanıyorum Üzgün

Özellikle şu anda mecburiyetten sürekli kullanıyoruz, yapacak bir şey yok.

Teknoloji hayatımızın bir yerinde iyi ama bir yerinde de işte Küresel Isınmanın en büyük Teknolojinin gelişmesi olarak görüyorum.

Ama Bilgisayar, İnternet, Cep Telefonu gibi araçları mecburiyetten kullanıyoruz ama Elektrik tüketimi daha az yaparak Küresel Isınma'ya karşı daha duyarlı olabiliriz...

Yönetici alımları başlamıştır. Başvuru yapmak için Tıklayınız

Çevreyi korumak aklın gereğidir... M. Kemal Atatürk

http://www.tema.org.tr/2B/index.asp
http://www.nukleersiz.org/mailform.php
H2O
Yeni üye

« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2009, 06:58:49 ÖS »

küreselısınma karşıtı dostum..küresel ısınmayı diğer canlılar ve kendi sağlığımız için hafifletmek istiyoruz.radyasyonun küresel ısınmadan fazlası var eksiği yok.bence tlf nu kullanma amaçların kanserli bir beden haline gelmeye değmez.küresel ısınma konusunda bir misyon yürütmek istiyorsan öncelikle direkt zarar veren etmenlerden korunmalısın saygılarımı sunarım..
kureselisinmakarsiti
Sahillerin Dostu
Genç Yönetici
Bilgili Üye

Lütfen imzama bakın

« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2009, 07:58:15 ÖS »

Bence diyorsun, bu yüzden bir şey demiyorum. Çünkü, işim gereği sürekli telefonlarımın açık olması lazım. Ben 24 saat telefonumu kapatmıyorum.

Telefonu baş ucuma koyup yattığım bile oluyor.

Zabıt Katibiyim, Savcı Nöbetçi katibe ulaşamayıp beni arayacak diye telefonum 24 saat açık bulunmak zorunda.

Yaşını bilmiyorum, bu yüzden demek istediğimi anlamışsındır.

Misyonum 2 yıldır bellidir... Mecbur olduğumuz konuda hiçbirimiz taviz veremeyiz... Ben de telefon kullanmaya mecburum...

Yönetici alımları başlamıştır. Başvuru yapmak için Tıklayınız

Çevreyi korumak aklın gereğidir... M. Kemal Atatürk

http://www.tema.org.tr/2B/index.asp
http://www.nukleersiz.org/mailform.php
faydasız
Yeni üye

« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2009, 08:10:51 ÖÖ »

Küresel ısınma, insan tarafından atmosfere verilen gazların sera etkisi yaratması sonucunda, dünya atmosferi ve okyanuslarının ortalama sıcaklıklarında belirlenen artışa verilen isimdir.

50 yıldır saptanabilir duruma gelmiş ve önem kazanmıştır. Dünya'nın atmosfere yakın yüzeyinin ortalama sıcaklığı 20. yüzyılda 0.6 (± 0.2) °C artmıştır. İklim değişimi üzerindeki yaygın bilimsel görüş, "son 50 yılda sıcaklık artışının insan hayatı üzerinde fark edilebilir etkiler oluşturduğu" yönündedir.

Küresel ısınmaya, atmosferde artan sera gazlarının neden olduğu düşünülmektedir. Karbondioksit, su buharı, metan gibi bazı gazların, güneşten gelen radyasyonun bir yandan dış uzaya yansımasını önleyerek ve diğer yandan da bu radyasyondaki ısıyı soğutarak yerkürenin fazlaca ısınmasına yol açtığı ileri sürülmektedir.

Bunun yanısıra 1960'ı yıllarda başlayan "Gamma Işıması Patlamaları" küresel ısınmaya neden oluyor olabilir. Bu patlama ışımaları çok yüksek enerji ve radyasyon yayarak sadece Dünyamızı değil, Güneş'i, Güneş Sistemimizi ve yakın uzayımızı etkilemektedir. Fosil yakıt kaynaklı teoriye göre bu teori daha fazla soruya cevap verebilir niteliktedir. Fosil yakıt kaynaklı teori sadece Dünya'da ki ısınmayı açıklamaya yöneliktir ve güneş sisteminde ki ısınmayı açıklayabilmek noktasında yetersiz kalmaktadır. Oysa ki "gamma ışıması patlamaları"nı temel alan teori daha geniş zamanda soruları cevaplayabilmektedir. Gamma Işıması Patlamalarının etkisiyle daha da ısınmakta olan dünya iç çekirdeği de atmosfere salınmakta olan "iç çekirdek kaynaklı gazları"n çıkışını arttırmaktadır. (SEKAR -John/Velikovsky-TEORİSİ)[/color][/color][/color]
Sayfa: [1] Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: