Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

7186 Mesaj 4060 Konu- Gönderen: 14846 Üye - Son üye: etdmvfstswll
Küresel Isınma ForumuKüresel Isınma ForumuTanışma ve Faaliyet Bölümü"Küresel Isınmaya Karşı Ne Yapabilirim" Diyenlere
Sayfa: [1] 2 Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: "Küresel Isınmaya Karşı Ne Yapabilirim" Diyenlere (Okunma Sayısı 14176 defa)
Doğu
Yeni üye

« : Mayıs 17, 2007, 03:07:26 ÖS »

Küresel Isınma ve Yapabileceklerimiz

Bulunduğunuz ortam sıcaklığını düşürün

Fazla değil, sadece 1°C düşürün, böylece bir miktar enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Eğer üşürseniz ; ki bu ihtimal genelde yoktur, üzerinize modaya uygun bir kazak, süveter giyebilirsiniz.

CO2 salınımı açısından bize faydası
 Ortalama bir aile böylece yılda atmosfere 0,4 ton CO2   verilmesini engellemiş olacağı gibi parasını da tasarruf etmiş olur.

Elektrikli cihazların Stand by konumunda bırakmayın

Televizyonları mızı standby konumunda bırakmak bir miktar enerjiyi gereksiz yere harcamamıza neden olur. Kumandayla kapatmak yerine oturduğumuz yerden kalkarak TV'yi üzerinden kapatabiliriz.

Ortalama bir aile böylece yılda 150 kg CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Şarj cihazlarını prizlere takılı bırakmayın

Küçük şarj cihazları kullanılmadıkları zaman bile bir miktar enerji harcarlar. Cep telefonu, PlayStation � gibi cihazlarınızı şarj etmediğinizde ya da pilleri dolduğunda şarj cihazlarını prizde bırakmayınız.

Ortalama bir aile böylece yılda 7 kg CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Daha fazlasını kaynatmayın

Su ısıtıcıları sizin çay ya da kahve içmeniz için gereken enerjiden çok daha fazlasını harcarlar. Eğer bir bardak içecekseniz sadece bir bardak su kaynatın daha fazlasını değil.

Ortalama bir aile böylece yılda 45 kg CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Uçağa daha az binmeye çalışın

Bu toplantıya katılmak için gerçekten uçakla mı gitmeniz gerekiyor ? Tatilinizi gerçekten yurtdışında yapmaya mı ihtiyacınız var? Ve tüm dünyadaki akrabalarınız, sizi gerçekten sevselerdi size yakın bir yere yerleşmezler miydi ?

Ortalama bir aile böylece yılda 4 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur

Çok parlak ışıkları söndürün

Gerçekten onlara ihtiyacınız yoksa lütfen onları kapatın. Zira onlar çok fazla enerji tüketirler. Eğer karanlıktan korkuyorsanız , inanın hayaletler gerçek değil.

Ortalama bir aile böylece yılda 4 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Duşu kullanın

Duşlar banyo yapmanız için yeterli olan suyun yarısını harcarlar ve banyo için gerekli olan suyun ısıtılmasından daha az enerji gerektirirler

Ortalama bir aile böylece yılda 4 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur ve iyi bir para tasarrufu yapmış olur.

Daha verimli ampul kullanın

Düşük enerji ampulleri size gereken ışığı verdikleri gibi 3 kat daha az güç harcarlar. Eğer ki bir gece kulübünde yaşamıyorsanız, tüm ampullerinizi değiştirin.

Ortalama bir aile böylece yılda 200 kg CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Dondurucuları nızı sızdırmaz hale getirin

Dondurucular çok iyi sızdırmazlık sağlandığında en yüksek verimde çalışırlar, bu sayede havayı dondurmak için yoğun bir şekilde çalışmak zorunda kalmazlar.

Ortalama bir aile böylece bir miktar CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Arabanızı olabildiğince az kullanın

Yürüyün, ata binin, koşun, paten kayın, toplu taşıma araçları kullanın ya da en kötüsü otostop yapın. Her ne durumda olursa olsun aracınızı kullanmamaya çalışın

Ortalama bir aile böylece fazlasıyla CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Evinizin ısısını havaya atmayın

Evinizin çatı arasını, duvarlarını, sıcak su hatlarını ve kazanı ısı kaçağına karşı izole edin. Kapı pencere ve çerçevelerinizi hava kaçaklarına karşı kontrol edin. Evinizi ılık tutun, sıcak değil ve böylece gezegenimizi biraz daha soğutmuş olursunuz.

Ortalama bir aile böylece yılda 3.8 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur ve iyi bir para tasarrufu yapmış olur.

Çamaşır yıkama sıcaklığını düşürün

Kıyafetlerinizi 40-60 derecede yıkayacağınız yerde 30 derecede yıkayın. makineniz daha az enerji kullanmış olur ve elbiseleriniz hala parlayan beyaz renklerde kalır.

Ortalama bir aile böylece yılda 90 kg CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Yiyeceklerinizi kendi bölgenizden temin edin

Yakın çevrenizdeki yiyeceklerle beslenin, dünyanın bir ucundakilerle değil, sadece çevrenizdeki yiyecekleri yemekle ölmezsiniz. Böyle bu yiyecekler dünyanın diğer uçlarından uçaklarla size taşınmaz.

Ortalama bir aile böylece yılda 4 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur ve iyi bir para tasarrufu yapmış olur.
Ayşe Nur
Yeni üye

« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2007, 06:08:41 ÖS »

İsterseniz küçük şeylerle büyük şeyler başarabilirsiniz.
1)Evinizde sarı ışık kullanmamaya özen gösterin.
2)Geceleri cep telefonlarınızı kapatın.
3)Kendinizi yormamak için fişleri prizlerden çıkartmamazlık etmeyin.
4)Birde etrafınızdakileri küresel ısınma hakkında bilgilendirin.

Bunları yapmak zor demeyin.Eğer bu basit şeylere de zor diyenler olursa daha onlara diyeceğim yok...

Dünya'nın iyi bir sonu olmalı...
markuşla
Yönetici
Yeni üye

« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2007, 01:38:22 ÖS »

bence bunlar bizin kolaylıkla alabileceğimiz önlemller ama bazı arkadaşkarımız  dünya bunlarla kurtulmaz küresel ısınma bunlarla durdurulamaz diye düşünüyor ama yanlış bence bunlar birçok kişi tarafından yapıldığında çok büyük işlev görecek önlemler....
ekoloji.org
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2007, 02:50:49 ÖS »

tabiki öyle 6 milyar insan var bunların 1 milyarının bu basit önlemeleri aldığını düşünsenize... Gerçekten çok güzel düşünülmüş fikirler... paylaşımından dolayı teşekkürlerrrr....
Ayşe Nur
Yeni üye

« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2007, 05:09:06 ÖS »

Eğer geceleri cep telefonunu kapatırsak
1- Sürekli kapatıp açmaktan cep telefonun pili daha çabuk biter
2- Acil bir durumda bize ulaşamazlar
diyen arkadaşımıza:
1)Ev telefonu denen bişey vardır geceleri ev telefonundan ararlar.
2)Ev telefonu yoksa cep telefonunu açık bırak beni ilgilendirmez.Ben yalnızca cep telefonlarını iş olsun diye açık bırakanları kastettim.
3)Ben de biliyorum telefonu açıp kapattıkça bataryanın zayıfladığını.Ama sende biliyorsun ki küresel ısınma telefonun bataryasından daha ciddi bir durum.

Dünya'nın iyi bir sonu olmalı...
markuşla
Yönetici
Yeni üye

« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2007, 05:50:19 ÖS »

ben anlamadım telimiz sürekli kapalı olursa bataryamız nasıl biter cvp alabilirsem sevinirim
 Ney
hilal_su
Yeni üye

« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2007, 08:17:03 ÖS »

evet bunlar önemli önlemler ama bunlardan daha önemlileri var, mesela halen bazı şehirlerde halen hortumlarla halılar yıkanıyor , arabalar yıkanıyor , halen musluklar su akıtıyor biraz daha güncel düşünmekte fayda var...

ilerde suyun isiminin ne olcağını bilen var mı? ben söyliyim 'BEYAZ PETROL' sahip çıkalım bu petrole
yeşilsavaşçı
Yeni üye

« Yanıtla #7 : Haziran 10, 2007, 04:45:25 ÖS »

markuşlaya katılıyorum dünyada 7 milyar insan var eğer bunların hepsi yarısı çeyreği ble bunları yapsa düşünsenize neler olur ha birde bush istifa etmeli yoksa bir daha ki seçimde halk onu alaşağı eder zaten karısı da onu beyaz sarayda bırakıp gitmiş Sırıtan Gülümseme

Bırak yalandan rüzgar gibi esmeyi, Bırak uzaktan gözlerinle kesmeyi,Karşındayım işte ne duruyorsun, Cesaretin yoksa yolun açık olsun!!!
markuşla
Yönetici
Yeni üye

« Yanıtla #8 : Haziran 11, 2007, 07:38:35 ÖS »

teşekkür ediyorum sana.. Sırıtan
black_blood
Yeni üye

« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2007, 07:50:15 ÖS »

Hayatı zorlaştırmayan, kesinlikle basit önlemler. "Senin benim yapmamla olur mu?" demeyelim. Sen, ben derken önlemleri alanlar çoğalır ve Dünya'yı kurtarabiliriz diye düşünüyorum. Bu felaketi daha da geciktirmek elimizdeyken, neden yapmıyoruz?
Paylaşım için de teşekkür ediyorum kendi adıma. Göz kırpan

Siz çarşı pazar şehirleri dolaşırken, Ben tavanla duvar arasındaki -aslında var olmayan- o çizgiye bakıyor olacağım...
Green-Earth
Hayvansever Doğacı
Saygıdeğer Üye

Uygunsuz Gerçek Felaketler Getirebilir

« Yanıtla #10 : Temmuz 19, 2007, 10:12:05 ÖÖ »

Hayatı zorlaştırmayan, kesinlikle basit önlemler. "Senin benim yapmamla olur mu?" demeyelim. Sen, ben derken önlemleri alanlar çoğalır ve Dünya'yı kurtarabiliriz diye düşünüyorum. Bu felaketi daha da geciktirmek elimizdeyken, neden yapmıyoruz?
Paylaşım için de teşekkür ediyorum kendi adıma. Göz kırpan

Ben de paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Bize öneriler ve bilgiler verdiğiniz için.

Dünya bizim evimiz. Hep beraber Dünyamızı temiz ve yeşil bırakmaya özen gösterelim.

Gelememiştim tekrar herkese merhaba!Doğacı olmaya and içtik ölümüne doğacıyız!!
Faruk
Faruk
Yeni üye

Bunlar iyi günlerimiz

« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2008, 04:53:01 ÖS »

Belki hepiniz biliyorsunuzdur ama küçük bir bilgide ben vereyim evlerimizde ve işyerlerimizdeki rezervuarların içine 1.5 lt lik pet şişe koyarsak her defasında 1.5 lt tasarruf ederiz 4 kişilik bir aile günde ortalama 10 kez kullansa 10x1,5=15 litre
sizce dünyada kaç aile var Ney?? 700 bin m i? peki 15x700.000=10.500.000 litre veya
10.500 ton/gün düşününki sadece rezervuarda yaptığımız küçük bir iş ile bu kadar tasarruf sağlıyabiliyoruz hemde en iyimser rakamlarla

"Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım"
Nimet Köse
Yeni üye

« Yanıtla #12 : Ocak 26, 2008, 12:29:36 ÖS »

Biraz da üst merdivenlere çıkarak yöneticileri,karar alıcı-vericileri uyarmak önlemler seçeneğinde ilk sıralara çıkmalıdır!
Sıcaklar türbancıları etkilemediği için yurdumuzu sarmaya devam ediyor,ve çok önemli onlar için kafaların dışı..Yeter ki;kadınları birkaç basamak daha aşağıya itsinler...
Yoksa küresel ısınma kafaları gerçekten sıcakla eritiyor da bizler mi algılayamıyoruz?
Her neyse,ülkeler arası sıcak ve soğuk ilişkiler dünya yuvarlağının başını döndürüyor..
Saygılarımla.
Nimet'ten
ezgi
esqii
Yeni üye

uuuuffff

« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2008, 08:47:41 ÖS »

gzl uygulamaya çalışmak zorundayızz:(

zac efronnn
merve_14
merve
Yeni üye

küresel ISINMAYIN!!!!

« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2008, 08:02:47 ÖS »

evet ya senin benim yapmamla olur mu diolar ya çıldırıyorum ya el birliği verirsek 10 20 30 40 50 daha daha fazla  bunun üstesinden gelebiliriz bunlar yapılabilecek çok ama çok ufak şeyler ama insanoğluna o kadar ağır gelio ki malesef Utandım

Yaşamak İstiyoruz..!!!...!!...
Sayfa: [1] 2 Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: